TEİS'den Sert Tepki: Vatandaşımız Denek Değil

TEİS'den Sert Tepki: Vatandaşımız Denek Değil

TEİS, ilaç ruhsatlandırma süreçlerinde yapılan düzenlemeye tepki gösterdi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve  663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi içerisinde yer alan ilaç ruhsatlandırma süreci değişikliği ile ilgili basın açıklaması yayınladı. İlaç ruhsatlandırma süreçlerinde, ruhsat almadan önce numune alınması ve tahlil zorunluluğunu ortadan kaldıran düzenlemeye tepkiler artmaya devam ediyor.

Daha önce TTB'nin yayınladığı bilgi notu içerisindeki uyarıları haberlerştirmiştik.

Bknz: TTB'den İlaç Ruhsatlandırma Süreçlerinde Yapılan Düzenlemeye Tepki

Ruhsatlandırma süreçlerinin uzun ve maliyetli olması konusunda aynı fikirde olduklarını söyleyen TEİS, bu konudaki çözümün ruhsatlandırmayı kaldırmak yerine bürokratik süreçleri kısaltmak olması gerektiğini dile getiriyor. Aynı zamanda konuyla ilgili olarak gerekli bağlantıları da kurmaya başladıklarını dile getirerek "Eczacı Sendikası TEİS olarak, meslektaş milletvekillerimizden gerekli hassasiyeti göstermesini, ilaca olan güveni sarsarak halk sağlığını tehlikeye atabilecek söz konusu düzenlemenin geri çekilerek ruhsatlandırma sürecini uzatan, bürokratik iş ve işlemlerin ortadan kaldırılması yönünde düzenleme yapılmasını sağlamalarını talep eden yazılarımızı gönderdik." dedi.

Ruhsatlandırmanın kaldırılmasının vatandaşın denek olarak kullanılması anlamına geldiğini de dile getiren açıklamada, 1262 Sayılı Yasa ilaçta kırmızı çizgimizdir denildi.


14 Şubat 2024, 14:03