TEİS'ten Uyuz Tedavisi Önerisi: SGK Karşılasın

TEİS'ten Uyuz Tedavisi Önerisi: SGK Karşılasın

TEİS'ten Uyuz Tedavisi Önerisi: SGK Karşılasın

Ülkemizde son günlerde uyuz vakalarında ciddi bir artış yaşanmaya başladı. Konuyla ilgili konuşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Ecz. Nurten Saydan, deprem sonrasında temiz suya ulaşımda yaşanan zorluklar ve ülkemize yaşanan düzensiz göçlerin artmasının uyuz vakalarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artış göstermesine sebebiyet verdiğini söyledi. Uyuzun başkalarına ait kişisel eşyaların kullanılması ve yakın temasla bulaştığını belirten Saydan, özellikle hastane, okul ve askeri kışla gibi bölgelerde uyuz vakalarının daha hızlı yayıldığını belirtti.

El ve ayak parmakları arasında, bileklerde, koltuk altında, göbek deliği çevresinde, bel, meme ucu var kasık bölgesi gibi deri kıvrımlarında kaşıntılara yol açan uyuzun tedavisi ise reçeteli ilaçlarla mümkün oluyor. Ancak hastaların bu belirtileri gördüğü durumda hızlı bir şekilde hastanelere başvurmaması, uyuz vakalarındaki artışın bir diğer sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple belirtileri gören hastaların derhal hastanelere başvurması ve kendilerine reçetelenen ilaçları kullanması gerekiyor.

Saydan konuyla ilgili son olarak "Daha önce Türkiye’de uyuzda kullanılan ağızdan alınan ilaçlar yoktu. Son dönemde ülkemizde bu ilaç bulunuyor ve vatandaş bu ilaçları ücretli olarak temin edebiliyor. Vatandaşların rahatlıkla ilaca ulaşıp tedavi olabilmesi için, söz konusu ilaçların biran önce SGK’nın geri ödeme kapsamına alması gerekiyor.” dedi.


31 Ekim 2023, 14:16