TİTCK'den Satış Blokajı Uygulanan Ürünlerin İmha Edilmesi Konulu Duyuru

TİTCK'den Satış Blokajı Uygulanan Ürünlerin İmha Edilmesi Konulu Duyuru

TİTCK, Avis İlaç San. ve Tic. A.Ş.'nin üretim tesisindeki denetim sonucunda İlaç Takip Sistemi'nde bloke olan ürünlerin son değerlendirmesi yapılarak miadı dolanların firmanın eline teslim edilerek imha işlemleri için satış blokajlarını kaldırdığını duyur

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı daha önce satış blokajı koyduğu bazı ürünlerle ilgili bir duyuru yayınladı. Kurum daha önce Avis İlaç San. ve Tic. A.Ş. üretim tesisinde yapılan denetim neticesinde, bazı ürünlerin gerekli inceleme, analiz ve değerlendirme süreci sonuçlanıncaya kadar İlaç Takip Sisteminde satış blokajı uygulamıştı. 

TİTCK; son değerlendirmeleri sonucunda miadı dolan ürünlerin İlaç Takip Sistemi hareketlerinin sağlanarak ürünlerin firmasına tesliminin sağlanması ve firma tarafından imha işlemlerinin yapılması amacıyla ilgili ürünlerin imha edilmek üzere satış blokajlarını kaldırdığını duyurdu. Sağlık kuruluşlarının gerekli adımları atmaları için listeleri incelemesine dikkat çeken kurumun yayınladığı ürün listeleri ise şu şekilde:


Miadı dolan ürün listesine (penisilin üretim tesisinde üretilen) ulaşmak için tıklayınız.


Miadı dolan ürün listesine (sefalosporin üretim tesisinde üretilen) ulaşmak için tıklayınız.


24 Ağustos 2023, 14:31