Türk Eczacıları Birliği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı Makamında Ziyaret Etti

Türk Eczacıları Birliği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı Makamında Ziyaret Etti

Türk Eczacıları Birliği'nden bir heyet Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret ederek başta yeni kur düzenlemesinin 10 gün sonra uygulanacak olmasının getirebileceği sorunlar olmak üzere sektörün sorunlarını iletti.

Türk Eczacıları Birliği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.  Ziyarete Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği II. Başkanı Ecz. Cenk Kes, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. Uğur Elik, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Alper Pehlivanlı, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Uzm. Ecz. Taner Ercanlı, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Uzm. Ecz. Abdullah Caner Güven, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Sibel Zorlu, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Fatih Özçifçi, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Uzm. Ecz. Özgün Sağır ve Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş katıldı.

Görüşmede öncelikle ilaç fiyatlandırılmasında uygulanan sabit kur uygulamasıyla ilgili olarak yeni düzenlemenin 25 Aralık 2023’te yürürlüğe girmesinin yaratabileceği sorunlar gündeme getirilerek ivedi bir şekilde bu konuda çözüm üretilmesi gerektiği iletildi. Bunların yanı sıra eczacıların ihtiyacı ve beklentileri olan şu konular da Yılmaz’a iletildi:

  • Eczacılık hizmetlerinin sunumunda meslek hakkı uygulanması
  • İlaç Fiyat Kararnamesinde yapılacak düzenlemelerle kalıcıçözüm sağlanması
  • Eczacılıkta istihdam alanlarının artırılması, yüksek öğretim için yerleştirmelerde eczacılık fakültesi için başarı sıralamasının ilk 50.000 olarak düzenlenmesi ve yeni eczacılık fakültesi açılmaması
  • Kamuda görev yapan ve kamudan emekli olan meslektaşlarımızın özlük haklarında iyileştirme sağlanması
  •  

19 Aralık 2023, 11:05