Türk Eczacıları Birliği: Dayanışma Büyüdü, Birlikten Güç Doğdu

Türk Eczacıları Birliği: Dayanışma Büyüdü, Birlikten Güç Doğdu

Türk Eczacıları Birliği: Dayanışma Büyüdü, Birlikten Güç Doğdu

Ülkemizde yaşanan 6 Şubat depremleri hepimizi derinden etkiledi. Binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz, on binlerce vatandaşımızın yaralandığı depremlerin yarasını sarmak içinse ülkenin dört bir yanından harekete geçtik. Türk Eczacıları Birliği, yaptığı açıklamada depremlerin ardından gösterilen dayanışmaya değindi. Açıklamadan kesitler şu şekilde:

"11 ilimizde yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketleri ülkemiz için büyük bir acı ve zorlu bir süreç yarattı. Resmi verilere göre 50 binden fazla vatandaşımızın yaşamını yitirdiği bu felakette, meslektaşlarımız da dahil olmak üzere birçok insanı kaybettik. Biz de eczacılar olarak, "Ülkemiz için BİRLİKTEYİZ" diyerek, depremin hemen ardından TEB koordinasyonunda harekete geçtik. TEB ve Bölge Eczacı Odaları işbirliğiyle, Türkiye genelindeki 46 bin eczacı ve eczane teknisyeni, gezici TIR eczaneleri ve sahra eczaneleri aracılığıyla depremzedelere ücretsiz ilaç hizmeti sundu. Ayrıca, yaklaşık 4,500 gönüllü meslektaşımız da sahra eczanelerinde hizmet verdi. 

Aynı zamanda "ECZACI için BİRLİKTEYİZ" diyerek, depremden etkilenen meslektaşlarımızın ve zarar gören eczanelerin yardımına koştuk. Bu yardımlar, meslektaşlarımızın yaralarını sarmak, ekonomik olarak katkı sağlamak ve zarar gören eczaneleri yeniden ayağa kaldırmak amacıyla yapıldı. Tüm bu çabaların yanı sıra, dayanışma ve birlik ruhunu gösteren meslektaşlarımıza minnettarız. Bu süreçte Türk Eczacıları Birliği'nin yanı sıra Bölge Eczacı Odaları, Eczacı Kooperatifleri Birliği, ilaç ve sağlık ürünleri tedarikçileri, vakıf ve dernekler gibi birçok kuruluş destek sağladılar."

Türk Eczacıları Birliği'nin açıklamasının tamamına erişmek için tıklayınız.


7 Eylül 2023, 14:39