Türk Tabipleri Birliği’nden Salgın Uyarısı: Sağlık Birimlerinde Maske Kullanılmalı

Türk Tabipleri Birliği’nden Salgın Uyarısı: Sağlık Birimlerinde Maske Kullanılmalı

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı'na salgın uyarısında bulundu ve sağlık kuruşları ile birimlerinde acil olarak tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Türk Tabipleri Birliği, solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak gelişen ciddi bir salgınla karşı karşıya olunduğunu ve bu konuda hızlı bir şekilde tedbir alınması gerektiğini söyledi. Birlik tarafından Sağlık Bakanlığı’na konuyla ilgili bir yazı gönderildi.

Bakanlığa gönderilen yazıda Birlik, tüm sağlık kuruluşlarında ve birimlerinde maske kullanımı başta olmak üzere gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Özellikle Covid-19 pandemisi süresince sağlık çalışanlarının hastalığa yakalanma ve ölümü en fazla yaşayan meslek gruplarından olduğunu vurgulayan Birlik, tüm sağlık birimlerinde bu sebeple önlemlerin ivedi olarak alınması gerektiğini söyledi.

Yazıda ayrıca;

“Kış aylarında özellikle solunum yolu enfeksiyonlarının oluşturduğu salgınların alevlenebileceği uyarısına yer verilen yazıda “Şu ana kadar uyarılarımızın dikkate alınmamasının sonucunda grip virüsü (H1N1), COVID-19 (JN.1 varyantı), Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV) ve mycoplasma pneumoniae gibi etkenlerin sorumlu olduğu tahmin edilen ciddi bir salgınla karşı karşıyayız. Son haftalarda özellikle hastane acillerinde olağandışı yoğunluklar yaşanmakta; bu yoğunluklar sağlık çalışanlarını tüketirken hastalara da daha az zaman ayrılmasına, zamanında ve yeterli sürede muayene edilememesine, enfekte olmayan hastalara da hastalık bulaşmasına neden olabilmektedir. Salgın sönümlenmediği sürece hem toplumun hem de sağlık çalışanlarının sağlığı tehlike altındadır” ifadeleri kullanıldı.

Yazının tamamı için tıklayınız.


1 Ocak 2024, 13:01