Uzmanlardan Maske Uyarısı: Maske Takmanın Tam Zamanı!

Uzmanlardan Maske Uyarısı: Maske Takmanın Tam Zamanı!

Ülke genelinde görülen solunum yolları salgınları, birçok vatandaşı etkiliyor. Konuyla ilgili konuşan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, influenza virüslerinden olan H1N1’in yol açtığı yoğun bir salgın yaşandığını belirterek maske tavsiyesi verdi.

Ülke genelinde görülen solunum yolları salgınları, birçok vatandaşı etkiliyor. Konuyla ilgili konuşan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, influenza virüslerinden olan H1N1’in yol açtığı yoğun bir salgın yaşandığını belirterek, “Bu hastalıkların bulaşında kronik hastalığı bulunanlar, yaşlılar, hamileler ve 3 yaş altı çocuklar yüksek risk grubunda” dedi ve başta risk grubunda olanlar olmak üzere henüz gribe yakalanmamış kişilerin aşı yaptırmasını ve maske takmasını önerdi.

Özellikle Covid-19 pandemisi döneminde günlük hayatımızın bir parçası haline gelen maskeler, bugünlerde artık insanlar için hiç de çekici durumda değil. Ülkemizde birçok vatandaşın, maske kullanmak konusunda oldukça isteksiz olduğu görülüyor. Ancak bazı hastalıklardan korunma noktasında maskeler oldukça önem taşıyor.  

Akyol’a göre özellikle risk grubundaki kişilerin maske takması oldukça önem taşıyor.  Salgın hastalıkların yıllardan beri hayatımızda olduğunu ancak bulaş oranının bu kadar yüksek seyretmediğini söyleyen Akyol, gözlemlerine göre bazı hastalıkların beklenenden önce olarak Aralık ayında ortaya çıktığını da belirtti.


5 Ocak 2024, 11:18