Van’da Hastaneler Doldu Taştı!

Van’da Hastaneler Doldu Taştı!

Soğuk havaların kendini göstermesiyle hastalığa yakalanan birçok vatandaş hastanelere akın edince hastaneler dolup taştı.

Ülke genelinde görülen solunum yoluna bağlı hastalıklardan en çok etkilenen şehirlerden birisi Van oldu. Soğuk havanın kendini göstermesiyle halk içinde “ortalık hastalığı” olarak da adlandırılan solunum hastalıkları yayıldı. Hastalığa yakalananlar soluğu hastanede alınca, hastaneler dolup taştı.

Özellikle akşam saatlerinde etkisini artıran soğuk hava, birçok vatandaşı hasta etti. Hava değişikliklerine hazırlıksız yakalanan Van halkı, kendini hastanelerde buldu. Ülke genelinde de yayılan solunum yolu hastalıkları konusunda geçtiğimiz günlerde de Türk Tabipleri Birliği salgın uyarısı yapmıştı.

Van’da görülen yoğunluğun ülke geneline yayılmaması için yetkililer önlem almaya çağırılırken vatandaşlara da kendilerini koruma konusunda görev düşüyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve yakın temastan kaçınmak bu dönemde kendimizi hastalıklara karşı korumak açısından oldukça önem arz ediyor.


3 Ocak 2024, 17:12