Vatandaşlar Şikayetçi : Eczanelerde Bitmek Bilmeyen Kuyruklar Oluşuyor

Vatandaşlar Şikayetçi : Eczanelerde Bitmek Bilmeyen Kuyruklar Oluşuyor

Ülke genelinde hastanelerde ve eczanelerde bir yoğunluk söz konusu. Bu yoğunluktan en çok etkilenen yerlerden biri olan Muğla’nın Milas ilçesinde halk nöbetçi eczane önünde uzun süre sıra beklemek zorunda kalıyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde halk nöbetçi eczane önünde uzun süre sıra beklemek zorunda kalıyor. Özellikle yurt genelinde şikayetlerin arttığı solunum yolu rahatsızlığı sebebiyle ilaca ihtiyaç duyan hastalar eczanelere akın ediyor.

Ülke genelinde hastanelerde ve eczanelerde bir yoğunluk söz konusu. Bu yoğunluktan en çok etkilenen yerlerden biri olan Milas ilçesinde haftasonu nöbetçi eczane sayısının “bir” olmasından da şikayetçi olan vatandaşlar oluşan sıranın sebepleri arasında yetersiz nöbetçi eczane sayısı olduğunu söylüyorlar. Özellikle hastalıkların arttığı dönemde nöbetçi eczane, talepleri karşılamakta zorlanıyor ve vatandaşlar uzun süre sıra beklemek zorunda kalıyor.

Konuyla ilgili vatandaşların yorumu ise “2024 yılında halen ilaç kuyruğunda bekliyor olmak çok kötü bir durum” oldu. 

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde de benzer bir durumla karşılaşan vatandaşlar duruma şaşırarak ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını söylediler.


4 Ocak 2024, 15:33