Yardımcı Eczacılar İçin 2023 Yılı İkinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi Duyurusu

Yardımcı Eczacılar İçin 2023 Yılı İkinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi Duyurusu

Yardımcı eczacı adayları için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından 25 Temmuz 2023 tarihinde yapılan duyuruyla, 2023 Yılı İkinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi açıklandı.

Yardımcı eczacı adayları için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından 25 Temmuz 2023 tarihinde yapılan duyuruyla, 2023 Yılı İkinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi açıklandı.Takvime göre;

31 Temmuz- 4 Ağustos 2023: Bölge Eczacı Odaları, yardımcı eczacı adaylarının ön kayıt başvurularını alacak ve başvuru sahiplerine tercih ekranı için kullanıcı adı ve şifreleri verilecektir.

7-10 Ağustos 2023: Türk Eczacıları Birliği, adayların ilçe tercih başvurularını gerçekleştirebilecekleri bir ekran açacak.

11 Ağustos 2023: Yapılan başvurular doğrultusunda yerleştirmeler gerçekleştirilecek ve sonuçlar duyurulacaktır.

Bu takvim doğrultusunda, yardımcı eczacı olarak çalışacak olan meslektaşlarımızın, eczanelere yerleştirilme sürecinde Eczacı Bilgi Sistemi’nde kayıtlı olan eczane çalışanları bilgileri esas alınacaktır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, TİTCK Başkanlığı tarafından yapılan bildiriye göre, belirli ilçeler tercih kapsamı dışında tutulmuştur. Bu ilçeler şunlardır: Adıyaman İli Besni, Gölbaşı ve Merkez İlçeleri; Gaziantep İli İslahiye ve Nurdağı İlçeleri; Hatay İli Antakya, Arsuz, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Samandağ İlçeleri; Kahramanmaraş İli Afşin, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık, Türkoğlu İlçeleri; Malatya İli Akçadağ, Battalgazi, Doğanşehir, Yeşilyurt İlçeleri.

Tüm meslektaşlara duyurulur.


2 Ağustos 2023, 01:22