Yardımcı Eczacılar İçin 2024 Yılı Birinci Başvuru Dönemi Takvimi Kesinleşti

Yardımcı Eczacılar İçin 2024 Yılı Birinci Başvuru Dönemi Takvimi Kesinleşti

TEB'in 2024 yılı birinci dönemi için belirlediği yardımcı eczacı başvuru takvimi TEİS tarafından da uygun bulunarak kesinleşti.

Türk Eczacıları Birliği tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na bildirilen 2024 Yılı için Birinci Başvuru ve Yerleştirme Takvimi uygun bulundu. Bu doğrultuda kesinleşen takvim şu şekilde oldu:

  • 11-15 Mart 2024 Bölge Eczacı Odaları tarafından, yardımcı eczacı adaylarının ön kayıt başvurularının alınması ve ön kayıt sonrasında başvuru sahiplerine tercih ekranı için kullanıcı adı ve şifrelerinin imza karşılığında verilmesi,
  • 18-21 Mart 2024 Türk Eczacıları Birliği tarafından açılacak ekran aracılığıyla adayların ilçe tercih başvurularının gerçekleştirilmesi,
  • 22 Mart 2024 tarihinde, yapılan başvurular doğrultusunda yerleştirmelerin gerçekleştirilmesi ve sonuçların duyurulması şeklindedir.

Süreçte bilinmesi gereken önemli noktalar ise şu şekilde:

  • Yardımcı Eczacı Ön Kayıt Başvurusu yaparak tercihte bulunacak olan kişilerin Eczacı Bilgi Sistemi'nde kayıtlı olan eczane çalışanları bilgileri esas alınacaktır.
  • Ön kayıt işlemini yaptıktan sonra yardımcı eczacı olarak çalışacağı eczaneyi kendisi bulan kişilerin 5 Mart Cuma günü saat 17:00’ye kadar ön kaydını iptal etmesi gerekiyor.

6 Mart 2024, 18:18