Yaz Hastalıklarına Dikkat!

Yaz Hastalıklarına Dikkat!

Güneşin etkisini iyice artırdığı yaz aylarında, sağlığımızı tehdit eden bazı hastalıklar daha sık görülebilmektedir.

Güneşin etkisini iyice artırdığı yaz aylarında, sağlığımızı tehdit eden bazı hastalıklar daha sık görülebilmektedir. Uzmanlar, bu dönemde alınması gereken önlemlere dikkat çekerek yaz hastalıklarından korunma konusunda vatandaşları uyarmaktadır.

Yaz aylarında bulaşıcı hastalıkların daha sık görülmesi, sıcak ortamlarda mikropların hızlı çoğalmasından kaynaklanmaktadır. Mikropların, gıdaların üreticiden tüketiciye ulaşım aşamalarında bulaşma riskine dikkat çeken uzmanlar, özellikle sıcak havalarda dikkatli olunması gereken besinleri vurgulamaktadır. Bu bağlamda, tavuk eti, yumurta, krema, mayonez, midye, istiridye ve kabuklu deniz hayvanlarında salmonella ve benzeri bakteri toksinlerinin sıkça bulunabileceği belirtilmiştir. Ayrıca, yaz aylarında sineklerin artması da gıdaların mikroplarla temasını artıran bir etmendir.

Uzmanlar, yaz mevsiminde havuz ve denize olan ilginin artmasıyla buralardan bulaşabilecek enfeksiyonlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtmektedir. Havuz ve denizlerin sıkça kullanılan ortak alanlar olduğu ve bu alanlarda bakteri, virüs ve parazitlerin kolayca yayılabileceği ifade edilmektedir. Bu nedenle, deniz ve havuzlardan çıkar çıkmaz duş almanın ve mikropların ciltten atılmasını sağlamanın önemli olduğu vurgulanmaktadır.


2 Ağustos 2023, 01:11