Yoğun Bakım Doluluk Oranlarında Büyük Artış Yaşanıyor. Dolulukta İstanbul En Üst Sırada!

Yoğun Bakım Doluluk Oranlarında Büyük Artış Yaşanıyor. Dolulukta İstanbul En Üst Sırada!

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanan yoğun artış yoğun bakım doluluk oranlarını oldukça yüksek noktalara taşıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken hastanelerin doluluk oranına dikkat çekti. Son zamanlarda oldukça yüksek seviyelere ulaşan üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle hastanelerin doluluk oranı rekor seviyelere yükseldi. Bakan Koca'nın yaptığı açıklamaya göre; Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı %72'ye yükseldi. Aynı durum servis yatağı kısmında ise %65 seviyelerinde.

İstanbul'da Doluluk Oranı Rekor Seviyede

Yaşanan salgından en fazla etkilenen şehir ise İstanbul oldu. Mega şehirde yoğun bakım doluluk oranı %83 ile oldukça yüksek bir noktada. Bakan Koca konuyla ilgili "İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul. İstanbul’daki bu artıştan dolayı yatak sayılarını artırarak, sağlık çalışanlarımızın da yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz." dedi. 

Grip, RSV ve COVID-19 Yaygınlığı Çok Yüksek

Hatanelere yapılan acil başvuru tanılarında en yoğun olarak grip, RSV ve COVID-19 yer alıyor. Acil servislerdeki doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre %20 daha yüksek bir seviyede.

Konuyla ilgili gerekli önlemlerin alındığını dile getiren Koca, ayrıca şunları ekledi: "İçinde bulunduğumuz kış aylarında, bilhassa virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Bu artışlar, ülkemize mahsus değil. Kış aylarının sürdüğü diğer ülkelerde durum benzer şekilde."


18 Ocak 2024, 12:59