Zatürre Aşısı da Bulunamıyor

Zatürre Aşısı da Bulunamıyor

İlaç bulmakta yaşanılan sorunlar her geçen gün artarken bulunamayan ilaçlar arasına zatürre aşısı da girdi. Sonbaharda aşıya talep arttı ancak hastalar ilaca ulaşmakta zorlanıyor.

BirGün Gazetesi’nden Sibel Bahçetepe’nin haberine göre bulunamayan ilaçlar listesine zatürre aşısı da eklendi. Devletin karşıladığı ilaçlar arasında yer alan zatürre aşılarının piyasada bulunamadığı belirtildi. Bahçetepe’nin görüştüğü eczacılar “Ücretsiz aşı döneminden paranız varsa aşı olabilirsiniz dönemine geçiyoruz.” dedi.  

Kronik hastalığı olanlar, 65 yaş üstü hastalar ve çocukların olması gereken zatürre aşısı, eczanelerde bulunamamaya başladı. Zatürre aşısı bulmak için eczaneye giden vatandaşlar “yok” yanıtıyla karşılaşıyor. Konuyla ilgili olarak Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, Sağlık Bakanlığı’nın ödeme kapsamında olan zatürre aşılarının bulunamadığını ancak ödeme kapsamında olmayan ve fiyatı 750 TL ile 1276 TL arasında olan aşıların ise şimdilik bulunabildiğini aktardı.  

Sonbahar ile birlikte grip başta olmak üzere solunum yolu hastalıkları da elbette ki artış gösteriyor. Grip ve zatürreye karşı korunmak ve hastalığın yayılmasını engellemek için en etkili yöntem olan grip ve zatürre aşısına erişim ise oldukça zor hale geldi. Sorun çözülmezse önümüzdeki sonbaharda vatandaşın bu konudaki serzenişlerinin daha da artacağı öngörülüyor. 


19 Eylül 2023, 14:06