Elektronik Sigara Kullanan Gençlerin İdrarında Uranyum ve Kurşun Bulundu

Elektronik Sigara Kullanan Gençlerin İdrarında Uranyum ve Kurşun Bulundu

Yapılan bir araştırma, gençler arasında hızla yaygınlaşan elektronik sigaraları düzenli kullanan gençlerin vücutlarına kontrolsüzce toksik metaller alıyor olabileceğini gösteriyor.

Nebraska Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada, henüz zararlı konusunda yeterli çalışma yapılmayan elektronik sigaralarla ilgili endişe verici bir sonuç ortaya koyuyor. Günde en az sekiz kez e-sigara kullandığını bildiren 13 ila 17 yaş arasındaki gençler arasında yapılan çalışma oldukça ilginç veriler ortaya koyuyor.

Çalışma sonucunda düzenli olarak e-sigara kullanan gençlerin idrarında, ara sıra kullananlara oranla yüzde 30 daha fazla kurşun ve iki kat daha fazla uranyum tespit edildi. 

Çalışmada özellikle tatlı aromalar içeren elektronik sigaraları tercih eden gençlerin idrarında daha fazla toksik metal olduğu sonucuna da ulaşıldı.

Gençler arasında hızla yaygınlaşan ve özellikle lise çağındaki gençlerde yoğun derecede kullanılan bu ürünlerin vücuda etkileri konusunda net araştırmaların hala olmayışı, durumu her geçen gün daha fazla endişe verici hale sokuyor.


3 Mayıs 2024, 14:05