Evlilik Kansere Karşı Kalkan Oluyor: Sevgi Hayatta Kalma Şansını Artırıyor!

Evlilik Kansere Karşı Kalkan Oluyor: Sevgi Hayatta Kalma Şansını Artırıyor!

Araştırmacılar, evliliğin kanserli hastalarda hayatta kalma şansını önemli ölçüde yükselttiğine dair çarpıcı bulgulara ulaştı.

Son yapılan araştırmalar, kanser hastaları için oldukça ilginç sonuçlar ortaya koydu. Aratırmanın verileri; metastatik kansere yakalanma olasılığı evli hastalarda çok daha düşük olduğu, uygun tedavi ihtimalinin daha yüksek olduğu ve dahası kanserden hayatını kaybetme oranının %33 daha düşük olduğunu gösteriyor.

Evlilik, Erkeklerde Daha Faydalı

Araştırma, evliliğin faydasının erkeklerde kadınlara göre daha fazla olduğunu da gösteriyor. Prostat, meme, kolorektal, yemek borusu ve baş veya boyun kanserleri için evlilikle hayatta kalmak kemoterapiden %20 daha faydalı olarak belirlendi.

Neden Evlilik Faydalı?

Evliliğin sağladığı duygusal ve fiziksel destek, kanserin olumsuz etkilerini azaltıyor. Evli çiftler, birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ve kanser tedavisinin zorluklarıyla daha kolay başa çıkabiliyor.

Kanserli Hastalar İçin Önemli Öneriler:

  • Kanser tedavisi boyunca eşiniz ve ailenizle yakın iletişim kurun.
  • Gerekirse bir psikolog veya terapistten destek alın.
  • Sağlıklı beslenin ve düzenli egzersiz yapın.
  • Yeterince uyuyun ve stresten uzak durun.
  • Düzenli olarak doktor kontrolünden geçirin.

Kanser izole edici bir deneyim olabilir. Bu zorlu süreçte bir eşe veya aileye sahip olmak, hastaların hem ruhsal hem de fiziksel açıdan daha güçlü kalmalarına yardımcı olabilir.


3 Haziran 2024, 12:52
Reklam