İstanbul Eczacı Odası'ndan Eczacılara Önlem Çağrısı

İstanbul Eczacı Odası'ndan Eczacılara Önlem Çağrısı

İstanbul Eczacı Odası; üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki hızlı artışa karşı, her gün salgın vakaları ile karşılaşan eczanelere önlem çağrısında bulundu.

Son zamanlarda hızla artan üst solunum yolu enfeksiyonu vakaları sonucu yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranlarının da üst sınırlara doğru yaklaştığının haberini yapmıştık. 

İlgili Haber: Yoğun Bakım Doluluk Oranlarında Büyük Artış

İstanbul Eczacı Odası, influenza, RSV ve Covid vakalarında yaşanan artış sonrası eczanelerde önlem alma çağrısında bulundu. Hastaların her gün uğradığı ve salgından etkilenen eczaneler için hastalıklarla mücadelenin ilk yolu “korumak ve korunmak”  olduğunun altını çizen İstanbul Eczacı Odası, uygulanabilecek önlemlerle ilgili bir liste hazırladı. İşte İstanbul Eczacı Odası'nın salgın önlem önerileri:

ECZANELER İÇİN SALGIN ÖNLEMLERİ


⊛ Eczanenin fiziki şartlarına göre hastalar arasında sosyal mesafeye riayet edilmesinin sağlanması,
⊛ Eczane büyüklüğünüze göre içerdeki durabilecek azami hasta sayısını belirlenmesi ve sırayla içeri alınması,
⊛ Eczanelerimizdeki oturma düzeninin mümkün olduğunca azaltılması ve mevcutların sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlenmesi,
⊛ Sık sık eczane içinin havalandırılması, klima vb. havalandırma sistemlerinin filtrelerinin temizliğine dikkat edilmesi,
⊛ Ellerin sık sık sabunla yıkanması, gerekiyorsa dezenfektan kullanılması eczanelerimizde sağlık hizmetinin sürdürülebilirliği açısından tarafımızca önerilmektedir.

 


23 Ocak 2024, 12:37