İstanbul Eczacı Odası, Türk Tabiplerİ Birliği Merkez Konseyi Üyelerinin Görevden Alınmasına Tepki Gösterdi

İstanbul Eczacı Odası, Türk Tabiplerİ Birliği Merkez Konseyi Üyelerinin Görevden Alınmasına Tepki Gösterdi

Türk Tabiplerİ Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması ile ilgili İstanbul Eczacı Odası “Türk Tabipleri Birliği yöneticilerinin görevden alınması kararı demokrasi ve hukuka aykırıdır!” dedi.

Türk Tabiplerİ Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına yönelik açılan davanın 7. Duruşmasında Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması kararı çıktı. Yeni merkez konseyi seçimlerini tamamlamak üzere beş kişilik bir heyet de Mahkeme tarafından görevlendirildi. 

Konuyla ilgili sağlık camiasından birçok tepki gelmiş ve TTB de yaptığı açıklamada karara tepki göstermişti. Karara bir tepki de İstanbul Eczacı Odası’ndan geldi. İstanbul Eczacı Odası “Türk Tabipleri Birliği yöneticilerinin görevden alınması kararı demokrasi ve hukuka aykırıdır!” Diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Meslek örgütleri, yöneticilerinin seçimle göreve geldiği demokratik kurumlardır. Haklarında herhangi bir ceza kararı verilmediği halde tüm yöneticilerinin görevden alınması kabul edilemez.

Demokratik değerlere ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızla bu kararın düzeltilmesini bekliyor ve talep ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


4 Aralık 2023, 13:48