Anne ve Babalar Dikkat!

Anne ve Babalar Dikkat!

Çocuklarınıza gelişigüzel vitamin takviyeleri vermekten kaçının, aksi takdirde zarar görebilirler.

Çocuklarınıza gelişigüzel vitamin takviyeleri vermekten kaçının, aksi takdirde zarar görebilirler. Uzmanlar, vitamin ve minerallerin çocuklar için önemli olduğunu ancak bilinçsiz ve gereksiz takviyelerin zehir etkisi yaratabileceğini belirtiyorlar. Özellikle yağda eriyen vitaminler olan A, D, E ve K vitaminlerinin gereksiz takviyelerle biriktiğinde ileride toksisiteye yol açabileceğini ve ciddi hastalıklara neden olabileceğini vurguluyor.

Çocuklara sebzeleri sevdirmenin mümkün olduğunu, farklı hazırlama yöntemleri ve sunumlar deneyerek çocuklara besinlerin faydalarını ve gerekliliğini anlatarak başarı elde edilebileceğini söylüyorlar. Doğal besinleri doktora danışmadan çocuklara vermekten kaçınılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, herkesin vitamin ve mineral ihtiyacının farklı olduğunu ve doktor kontrolünde ilerlemek gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, D vitamini fazlasının böbreklerde hasara, A vitamininin fazlasının karaciğer hastalığına, E vitamini fazlasının immün ve otoimmün hastalıkların ilerlemesine yol açabileceğini, K vitamininin fazlasının ise yeni doğan bebeklerde beyin hasarına neden olabileceğini söylüyorlar. B vitamini fazlasının karaciğer bozukluklarından kalp ritim bozukluklarına kadar çeşitli sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunuyorlar.


2 Ağustos 2023, 01:09