Bel Ağrılarınız 14 Günden Uzun Sürüyorsa Dikkat!

Bel Ağrılarınız 14 Günden Uzun Sürüyorsa Dikkat!

Bel ağrılarınız 14 günden uzun sürüyorsa, arkasında önemli bir rahatsızlık olabilir. Konuyla ilgili Dr. Mehmet Emin Aydın tavsiyelerde bulundu.

Bel ağrıları sıklıkla yaşadığımız ve bazen önemsemediğimiz rahatsızlılar. Ancak farklı sebeplerle ortaya çıkan bu ağrılar bazen arkasında önemli sorunları getiriyor olabilir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, bel ağrısına fıtığın yanı sıra romatizmal durumların, bel kireçlenmesinin, bel kaslarının incitilmesinin ve omurgo tümörleri- kırıklarının yol açabileceğini belirterek 14 günü aşan bel ağrılarını önemsemek gerektiğini söyledi.

Aydın, toplumda bel ağrılarıyla ilgili yanlış bir algı olarak her bel ağrısının fıtık sebebine bağlandığını söyledi. Ancak araştırmalara göre bel ağrılarının yalnızca yüzde 3 ila 5 kadarı bel fıtığından kaynaklanıyor. Bel ağrıları fıtık dışında yukarıda saydığımız sebeplerle de ortaya çıkabiliyor ve bu farklı rahatsızlıklar için farklı tedaviler uygulamak gerekiyor. 

14 günü aşan bel ağrıları ise ciddi rahatsızlıkların işareti olabilir. Konuyla ilgili Dr. Mehmet Emin Aydın, böyle bir rahatsızlığı olan hastaların bir an önce bir fizik tedavi uzmanına tedavi olmalarını tavsiye ediyor.


19 Şubat 2024, 16:14