Kozmetik Denetimi Korkuttu: Satılan Ürünlerin %92'si Uygunsuz

Kozmetik Denetimi Korkuttu: Satılan Ürünlerin %92'si Uygunsuz

Kozmetik Denetimi Korkuttu: Satılan Ürünlerin %92'si Uygunsuz

Sağlık Bakanlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 2023 yılı üçüncü üç aylık dönem denetlemesi yapılan kozmetik ürünlerle ilgili ortaya çıkan sonuçlar oldukça korkutucu. Yapılan açıklamada denetlemeye giren 61 ürünün 56'sının uygunsuz bulunduğu görüldü.

Uygunsuzluk sebebiyle 214 bin 50 liralık cezai işlem uygulanmakla birlikte sahte- taklik olduğu belirlenen 35 bin 763 adet parfüm ve krem tespit edildi ve bunlar imha edildi. El dezanfektanları ve antibakteriyel sıvılarda yapılan incelemede de incelemeye alınan 22 ürünün 13'ü uygunsuz bulundu. Bu ürünlerle ilgili olarak da uygunsuzluk sebebiyle 583 bin 898 lira para cezası uygulanırken söz konusu ürünler imha edildi.

Konuyla ilgili konuşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan vatandaşları uyararak "İnternet ortamında sosyal medya üzerinden fenomenlerin önerisiyle pazarlanan kimin ürettiği ve sattığı belli olmayan kişisel bakım ve kozmetik ürünlerini almayın" açıkalmasında bulundu.

Kozmetik ve temizlik ürünlerinde özellikle Saydan'ın da bahsettiği gibi internet ortamında üreticisi belli olmayan ilaçları tercih etmemeye ve satın alınan ürünün yetkili bir satıcı tarafından satıldığına dikkat etmek sağlığımız açısından oldukça önem arz ediyor.


17 Kasım 2023, 15:34