Sağlık Bakanı Koca’dan Eris Varyantı Açıklaması

Sağlık Bakanı Koca’dan Eris Varyantı Açıklaması

Sağlık Bakanı Koca’dan Eris Varyantı Açıklaması

Son zamanlarda dünyanın gündeminde olan Eris Varyantı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da soruldu. Bakan Koca, kabine toplantısının ardından Eris Varyantıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de henüz Eris varyantına rastlanmadığını aktaran Koca, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında sürekli analizlerin yapıldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: 

“Omicron’un alt varyantlarını görüyoruz, bunu uluslararası kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil. Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron’dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız. 

Hastalık belirtisi olanlar da maskesini takarak veya mümkün mertebe başkalarıyla teması en aza indirerek gündelik hayatlarına devam etmeliler. Yeni bir aşılama dönemi ise söz konusu değil.” 


7 Eylül 2023, 17:31