Sıcak Havalar, Özellikle Riskli Gruplar İçin Büyük Tehlike Olabilir

Sıcak Havalar, Özellikle Riskli Gruplar İçin Büyük Tehlike Olabilir

Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşadığımız bir dönemdeyiz. Özellikle bu hafta sıcaklıklar oldukça yüksek seviyeleri gördü güneş altında kalmak tam anlamıyla bir eziyet haline geldi.

Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşadığımız bir dönemdeyiz. Özellikle bu hafta sıcaklıklar oldukça yüksek seviyeleri gördü güneş altında kalmak tam anlamıyla bir eziyet haline geldi. Birçok insan gölgeleri ya da kapalı mekanları terk etmemek için çabalarken bazıları ise bu konuda dikkatsiz davranabiliyor. Ancak sıcak havalardan korunmak konusunda tedbirimizi almazsak, istemediğimiz sonuçlar ortaya çıkabilir.

Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atışının hızlanması, baş dönmesi veya ağrısı gibi sorunlara yol açan sıcak çarpması, bazı hastalarda komaya kadar giden ağır sonuçlara yol açabiliyor. Güneş ışınlarının en yoğun olarak etkisini gösterdiği 10.00-16.00 saatleri arasında başta çocuk ve kronik hastalıklara sahip kişiler olmak üzere herkesin dışarı çıkmamaya özen göstermesi önemli. Dışarı çıkması gerekenlerin ise öncelikle güneş kremi kullanması ve bunun yanında şapka, güneş gözlüğü gibi aksesuarlar kullanarak mümkün olduğunca gölgelerde kalmaya özen göstermeleri gerekiyor.

Şeker hastaları, diyabet hastaları, böbrek hastaları ve kronik kalp hastalıkları olanlar, yaşlılar ve çocuklarla birlikte diüretik ve antidepresan grubu ilaç kullanan hastaların da sıcak çarpması konusunda daha dikkatli davranması gerekiyor.


2 Ağustos 2023, 01:15